Ennätyksiä uusiksi

Piiriennätys- ja ikäkausiennätystaulukot on päivitetty 21.7.2016 tilanteen tasalle.

Yksi piirin vanhimmista ikäkausiennätyksistä, pojat 10 vuotta kolmiloikan ennätyskin on rikottu. Vanha oli vuodelta 1980, joten sai sen rikkomista odottaakin. Manu Kankaanniemi sen kuitenkin teki, uusi ennätys on peräti 10.30 (tosin vanha oli tehty ennen nykyistä ponnistusaluetta).

PS. Ville Myllymäki paransi nimissään ollutta piiriennätystä 100 metrillä Kalevan Kisoissa. Taas.

Mestaruuskisojen aikaa

Aikuisten ja 17-vuotiaiden avoimet piirinmestaruuskisat käytiin Porissa 12.-13.7.2016. Vaikka piirin kirkkain urheilijoiden tähtikatras oli joko toipumassa Amsterdamin Em-kisoista tai matkustamassa 17-vuotiaiden EM-kilpailuihin Tbilisiin, tehtiin kisoissa kovia tuloksia ja yli sata henkilökohtaista ennätystä, joita paranneltiin kisojen mittaan siten että seitsemisenkymmentä PB:itä jäi voimaan. 17-vuotiaiden sarjassa 15-vuotias Rauman Urheilijoiden Julia Valtanen heitti 17-sarjan keihästä yli 50 metriä ja Noormarkun Nopsan Oskari Lahtinen teki PB:t ja kauden kärkitulokset sekä 4 kg:n että 5 kg:n moukareilla. Tulokset löytyvät http://www.tilastopaja.net/fi/db/tulokset.php?CID=30878#tulokset

Satakuntaa Tbilisissä, Georgiassa, edustavat Porin Yleisurheilun Eero Ahola ja Kankaanpään Seudun Leiskun Teemu Narvi (varamieheksi kotiin jäi Lauttakylän Lujan Hermanni Hakasuo), heittopainoitteinen edustus siis tällä kertaa. 17-vuotiaiden ikäluokan seuraava edustuskilpailu kilpaillaan Parkanossa 8.8.2016, kun perinteinen neljän piirin piiriottelu järjestetään. SATY:n joukkue valitaan elokuun alkuun mennessä.

Nuorten sisulisähuipentumat kisataan Porissa 13.-14.8.2016, sisulisähuipentuma on ikäluokkien 9-15 piirinmestaruuskisat, toivotaan että kisat saavat kaikilta seuroilta suurimmat mahdolliset joukkueet kasaan.

Monilla nuorilla, jotka osallistuvat näihin yllä mainittuihin kisoihin, on iso rooli myös Sastamalassa 4.8.2016 järjestettävässä Vattenfall-seuracupin toisessa osakilpailussa. Monella seuralla on mahdollisuus selvitytyä finaaleihin (ja ruotsiottelukatsomoon). Nyt pitää seurojen saada vahvat joukkueet jalkeille, sillä ruotsiottelussa (3.-4.9.2016 Tampereella) on satakuntalaisia urheilijoita edustamassa Suomea aikuisten ja nuorten joukkueissa. Vattenfall seuracupin pistetilanne löytyy: http://www.yleisurheilu.fi/lapset-ja-nuoret/seura/seuracup/pistetilanne

Nämä kaikki toimivat erinomaisina valmistavina kisoina nuorten SM-kisoihin, jotka kisataan elokuussa Lappeenrannassa (19-22v), Kajaanissa (16-17v) ja Hämeenlinnassa (14-15v).

Kalevan kisat kisataan tänä vuonna Oulussa 21.-2.4.7.2016. http://kalevankisat.fi