Karhuhallin kausikortit

Karhuhalliin on kaudelle 2014-2015 varattu vuoroja yleisurheiloille. Satakunnan Yleisurheilu myy Porin ulkopuolisten seurojen urheilijoille kausikortteja karhuhalliin. Kausikortin hinta on 50 euroa ja se oikeuttaa harjoittelemaan niin sanotuilla porilaisille seuroille vaatuilla vuoroilla, joita kaudella ovat lähtökohtaisesti seuraavat ajankohdat:
Ma kello 17.00-19.00
Ti kello 17.00-19.30
ke kello 17.00-19.00
To kello 17.00-19.30
Pe kello 17.00-19.00
La kello 9.00-10.30
Su kello 18.00-19.30

Mahdolliset vuorojen peruutusket voi tarkistaa osoitteesta http://vavtilavaraus.pori.fi/.

Kausikortit voi tilata lähettämällä urheilijoiden nimet osoitteeseen seija.uusiniemi-heino(a)netti.fi. Piiri laskuttaa kortit urheilijoiden seuroilta. Fyysisiä kortteja ei ole enään käytössä eli piiri pitää yllä nimilistaan kausikortin hankkineista urheilijoista ja tarkkailee, että vuorolla harjoittelevat vain kortin hankkineet urheilijat.

Tuomarikoulutus Porissa 25.10.

Porin poliisitalolla järjestetään tuomarikoulutus (taso II) 25.10.2014 kello 10.00-14.00. Koulutus on niin sanottu tason II koulutus, joka ei vaadi aiempaa tuomarikoulutusta eli jonkinlainen toimiminen toimitsijana riittää. Koulutuksessa käydään läpi yleisurheilun kansainväliset säännöt ja osallistuja saa myös koulutusmateriaalina olevan kirjan Yleisurheilun kansainväliset säännöt 2014-2015 omakseen. Kurssin käytyään osallistuja voi toimia erilaisissa yleisurheilun tuomaritehtävissä ja tarvittaessa myös lajinjohtajana.

Kurssin hinta on 30 euroa/osallistuja.

Ilmoittautumiset osoitteeseen seija.uusiniemi-heino(a)netti.fi.

Pori2015-projekti ja Tehoryhmät yhdistetään

Keväällä käynnistelty Satakunnan Yleisurheilun Pori2015 -projekti ja syksyllä alkavat Tehoryhmät ovat päätetty yhdistää.

 

Syynä tähän päätökseen olivat:

  • Osittain sama kohderyhmä,
  • Samat kouluttajat olisivat olleet mukana kummassakin
  • Synergiaedut

 

Kuitenkin SATYn valmennustoimikunnassa päätettiin että nuoret urheilijat, jotka valitaan soveltuviksi Pori2015 -projektiin saavat projektin hengen mukaisesti osallistua Tehoryhmiin ilmaiseksi. Ryhmien toimintaan pitää kuitenkin sitoutua.

Tehoryhmien ilmoittautuminen, kuten myös startti- ja piirileiritysten, on vielä auki tiistaihin 30.9.2014 asti.  Pori2015-projektin osalta hakuaikaa on jatkettu Tehoryhmiin ja niiden ilmoittautuminen käy saman nettipohjaisen hakemuskaavakkeen kautta kuin muidenkin. Hakemuksessa on mainittava kohdassa  “Tavoitteet/tulos 2015” -kohdassa, että hakee Tehoryhmiin Pori2015-projektin kautta.

Nettiosoite hakemukselle löytyy:

https://satakunnanyleisurheilu.fi/?page_id=854

Valinnat siitä ketkä ovat oikeutettuja Pori2015-projektin “etuun” tekee valmennuspäällikkö yhdessä kouluttajien kanssa.

Tiedustelut asiasta ja ryhmien toiminnasta Samulle: samu.myllymaa@gmail.com

 

 

Taustaa sääntötarkennuksesta Spotox Openissa

Syksyllä 2013 Satakunnan Yleisurheilun hallitus teki päätöksen, että kesällä 2014 satakuntalaisia yleisurheilijoita yritettäisiin motivoida osallistumaan piirin alueella järjestettäviin kisoihin jakamalla jonkin yhteistyökumppanin lahjakortteja. Alkuvuodesta 2014 saatiin aikaiseksi Spotox Oy:n kanssa sopimus, joka mahdollisti, että Satakunnan Yleisurheilu pystyy jakamaan 3000 euron arvosta lahjakortteja kisasarjan urheilijoille.

Kisasarjan sääntöjä luodessa oli selkeät tavoitteet, joihin kisasarjalla pyritään. Kisasarjalla haluttiin kannustaa parhaat satakuntalaiset aikuisurheilijat mukaan aikuisten pm-kisoihin ja 14-17-vuotiaat nuoret 17-sarjan pm-kiosihin. Toisaalta haluttiin tukea avoimia aluekisoja, kansallisia ja nuorisokansallisia järjestäviä seuroja ohjaamalla satakuntalaiset urheilijat näihin seurojen järjestämiin kisoihin. Kaiken taustalla oli ajatus, että eri lajit ja lajiryhmät olisivat tasapuolisessa asemassa sekä 14-17-vuotiaiden että aikuisten sarjassa.

Keväällä julkaistiin alustavat säännöt sähköisessä tiedotteessa ja samat säännöt piirin nettisivuilla. Myöhemmin keväällä julkaistiin kertoimet, joilla heittäjien kevyemmillä välineillä saamat pisteet laskettiin tilastollisesti muiden lajien tasolle. Elokuun lopulla nousi esiin kysymys, olisiko mahdollista, että 14-17-vuotiaat tekisivät oman pm-kisohin liittyvän pistesuorituksensa aikuisten pm-kisoissa 17-vuotiaiden pm-kisojen sijaan. Tuossa vaiheessa huomattiin, että keväällä kirjoitetut säännöt olisivat sallineet tuollaisen ratksaisun, joten sääntöihin tehtiin tarkennus, että 14-17-vuotiaiden pm-kisalla tarkoitetaan 17-vuotiaiden pm-kisaa. Myös piirin hallituksen kokouksessa tuo sääntötarkennus erikseen hyväksyttiin, koska sääntötarkennus oli kisasarjan alkuperäisen tarkoituksen mukainen. Esimerkiksi heittäjien ei ole mahdollista tehdä lajisuoritustaan aikuisten pm-kiosissa, joten lajiryhmät olisivat olleet epätasa-arvoisessa asemassa, jos aikuisten pm-kisa olisi hyväksytty pm-kisaksi 14-17-vuotiaille. Toki monen muun lajin urheilijalle aikuisten pm-kisat ovat hyviä tapahtumia ja heidät mielellään nähdään mukana myös aikuisten pm-kisoissa.

Myös toisen piirin alueella suoritetun kilpailun määritelmästä on tullut kysymyksiä. Alkuperäisenä ajatuksena oli, että toinen kisa ei olisi mikään pm-kisa eli toinen kisa olisi käytännössä avoin aluekisa, kansallinen tai nuorisokansallinen. Erikseen oli keskustelua Vattenfall seuracupista, joka lopulta tuli hyväksyttyä toiseksi kisaksi, koska kyseessä oli varsinaisten pm-kisojen ulkopuolinen tapahtuma, jossa oli kuitenkin lajit sarjoille 14-17 ja kisa oli avoin kaikille satakuntalaisille seuroille. Esimerkiksi piirihuipentuma on pm-kisoihin kuuluva tapahtuma, johon eivät 16-17-vuotiaat voi normaalisti osallistua, joten sen hyväksymistä toiseksi kilpailuksi ei ole ollut edes keskusteluissa missään vaiheessa.

Satakunnan Yleisurheilu pahoittelee epäselvistä säännöistä aiheutunutta harmia. Jotta piiri saisi käsityksen kuinka moni urheilija kokee tulleensa väärin kohdelluksi tehdyn sääntötarkennuksen johdosta, olisi toivottavaa, että kyseiset urheilijat tai heidän edustajansa ottaisivat piirin yhteyttä asiasta. Asiasta voi lähettää sähköpostia osoitteeseen toimisto(a)satakunnanyleisurheilu.fi.

Satakunnan Yleisurheilun hallitus