Satakunnan Yleisurheilu ry hakee puolipäivästä kenttäpäällikköä

Satakunnan Yleisurheilu ry hakee palvelukseensa puolipäiväistä kenttäpäällikköä hoitamaan piirin päivittäistä toimintaa. Kenttäpäällikön toimenkuvan rungon muodostavat seuraavat tehtävät:

 • Hallinnolliset tehtävät, kuten tiedotus, talousasioiden hoito, yhteistyösopimukset
 • Aktiivinen yhteistyö seurojen ja alueen muiden yleisurheilutoimijoiden kesken
 • Lasten yleisurheiluleirityksen ja ohjaajakoulutuksen järjestäminen
 • Yleisurheiluseurojen toiminnan tukeminen ja koulutuksien järjestäminen
 • Yleisurheilukalenterin ja tilastokirjan toimittaminen

Hakijalle katsomme eduksi:

 • Yleisurheluseura- ja järjestötoiminnan tuntemus
 • Liikunta-alan koulutukset ja kouluttajakokemuksen
 • Valmiuden ilta- ja viikonlopputöihin

Kenttäpäällikön työ on luonteeltaan itsenäistä ja vaatii vahvaa oma-aloitteesuutta sekä myyntihenkistä luonnetta. Tehtävän työaika on n. 20 tuntia viikossa.
Hakemukset 22.9.2013 mennessä palkkatoivomuksineen sähköpostitse osoitteella toimisto@satakunnanyleisurheilu.fi. Lisätietoja antaa kenttäpäällikkö Mikko Viitamaa 050 4868 315.

Viisi seuraa Satakunnasta Vattenfall Seuracupin finaaleihin

Noormarkussa keskiviikkona 14.8.2013 olivat satakuntalaiset seurat keränneet tasokkaat joukkueet keräämään pisteitä seuralleen Vattenfall Seuracupin toisessa osakilpailussa. Toisen osakilpailun eniten pisteitä 13 108 keräsi Porin Yleisurheilu, mutta seuran yhteispisteet 22 826 eivät ole riittämässä isoimpien paikkakuntien Tera-sarjan finaaliin.

Pienimpien paikkaluntien Kilo-sarjassa Säkylän urheilijat saavutti itselleen finaalipaikan kerättyään toisesta osakilpailusta 9380 pistettä ja yhteensä 16 027 pistettä. Säkylän sijoitus piirikisoista on 10, kun käytännössä yksikään seura ei voi enää mennä Säkylän ohi.

Toiseksi pienimpien paikkakuntien Mega-sarjassa Noormarkun Nopsa korjasi jälleen koko valtakunnan ykkössijan keräämällä toisessa osakilpailussa 11994 pistettä ja yhteensä 24 603. Myös Lauttakylän Luja saavutti itselleen finaalipaikan Mega-sarjassa keräämällä toisesta osakilpailusta 11 240 pistettä ja yhteensä 20 582.

Toiseksi isoimpien paikkakuntien Giga-sarjasta finaaleihin pääsee kaksi satakuntalaista seuraa. Vammalan seudun Voima keräsi toisesta osakilpailusta 12 261 pistettä ja yhteensä 22 537 pistettä. Kankaanpään seudun Leiskun pisteet toisesta osakilpailusta olivat 10 140 ja yhteensä pisteitä kertyi 20 027. Voiman sijoitus piirikisojen jälkeen on 7. ja Leiskun 11.

Finaaleissa seurat lähtevät puhtaalta pöydältä keräten finaalissa sijoituspisteitä finaalilajeista.

Seuracupin pistetilanne

Piirihuipentuman ensimmäisenä päivänä rikottiin useita piiriennätyksiä

Porissa järjestettävän Satakunnan piirihuipentuman ensimmäisenä päivänä nähtiin useita tiukkoja taisteluja mestaruuksista, mitaleista ja muista sijoituksista. Mielenkiintoisten kamppailuiden lisäksi tulokset olivat monessa sarjassa ennätyksellisen kovia ja seuraavassa kuvien muodossa neljä piiriennätyksiä päivän aikana kohentanutta urheilijaa.

eero_
Päivän kovimmasta tuloksesta vastasi Porin Yleisurheilun Eero Ahola, joka rikkoi ensimmäistä kertaa 20 metrin rajan työntämällä P14-sarjassa kuulan voittoon tuloksella 20,12. Eeron tulos on jälleen uusi P14-sarjan Suomen ennätys, joka ennen kauden alkua oli Teijo Kööpikän nimissä tuloksella 18,22 eli Eero on parantanut Suomen ennätystä kauden aikana jo melkein kaksi metriä.

jenni_ja_taija
300 metrin aidoissa loppusuoran alkaessa Noormarkun Nopsan Jenni Walli laskeutui aidalta ennen seurakaveriaan Taija Lankista, mutta loppusuoran aikana Taija nousi voittoon ajalla 44,94. Taijan aika on uusi piiriennätys sarjassa T15.

kiia_ ja_karoliina
T12 sarjassa Vammalan seudun Voiman Karoliina Iso-Ropo lähti pitämään alusta saakka kovaa vauhtia Porin Yleisurheilun Kiia Jullenmaan pysyessä mukana ensimmäiset 600 metriä. Lopussa Karoliinan aika oli 3.10,16, jolla hän paransi jälleen piiriennätystä. Kiian rohkea juoksu toi ajan 3.21,20, jolla hän paransi ennätystään yli 13 sekuntia.

adeliina
Kuvassa Kokemäen Kova-Väen Adeliina Herrala ylittää 150 senttiä korkeudessa, jonka hän voitti tuloksella 153. Piiriennätyksen Adeliina teki kuitenkin 1000 metrin juoksussa, jossa hän rikkoi ajalla 3.12,14 Marianne Viitamaan nimissä olleen piiriennätyksen.

Epäselvyyksien välttämiseksi on syytä selventää piiriennätyssääntöä Satakunnassa. Sarjoissa 9-15 piiriennätykset huomioidaan vain omaan sarjaan eli 12-vuotias ei voi rikkoa 13-vuotiaiden ennätystä. 17-, 19- ja 22-vuotiaiden sarjat ovat kuitenkin avoimia eli 15-vuotias voi rikkoa oman sarjansa ennätyksen lisäksi myös kaikkien vanhempien sarjojen ennätykset.

LähiTapiola Nuorisocupin tilanne ennen piirihuipentumaa

Viikonloppuna käytävässä piirihuipentumassa ratkeaa myös seurojen sijoitukset LähiTapiola Nuorosocupissa. Sastamalassa juostujen viestien myötä tilanne kärjessä tiivistyi, kun Noormarkun Nopsa nousi kolmennelta sijalta toiseksi ohi Vammalan seudun Voiman. Nopsa kavensi eroaan kärjessä pysyneeseen Porin yleisurheiluun 18 pisteellä, joten Nopsalla on ennen huipentumaa 81 pistettä eroa kärkeen. Lauttakylän Luja keräsi viesteistä yhden isoimmista pistepoteista ja nousi kerralla yhdeksänneltä sijalta viidenneksi.

Viikonlopun huipentumassa perinteisesti kerätään suuret määrät pisteitä ja isojakin eroja on mahdollista saada kiinni. Elokuun seuratiedotteessa julkaistaan huipentumassa kerätyt pisteet ja samalla selviää LähiTapiola Nuorisocupin lopulliset sijoitukset vuoden 2013 osalta.

nuorisocup

Nuorten yleisurheiluohjaajakurssi syksyllä 2013

Syksyllä 2013 järjestetään Satakunnassa nuorten yleisurheiluohjaakurssi. Kurssi ensimmäinen osa koostuu Porissa pidettävistä koulutuspäivistä 21.9. ja 22.9 ja toinen osa Eerikkilän viikonlopusta 26.-27.10.

I-TASO, NUORTEN YLEISURHEILUOHJAAJAKURSSI

Kurssin osaamistavoite
Kurssin jälkeen kurssilainen osaa suunnitella ja ohjata seuran 11-14 -vuotiaiden nuorisovalmennusryhmää huomioiden lasten ja nuorten fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen kasvun sekä kehityksen.
Kurssin oppisisältö ja kesto
Kurssin aiheena ovat mm. nuorten ohjaaminen ja harjoituksen johtaminen, nuorten urheilun perusteet, yleisurheilun lajiopetus sekä seuran nuorisotoiminnan suunnittelu ja toteutus.
Kurssin kesto on n 40 tuntia
Kurssin toteutus (Pori+Eerikkilä):

 • Pori:
 • 1. päivä: lauantai 21.9. klo 9.00- 17.00
 • 2. päivä: sunnuntai 22.9. klo 9.00- 17.00
 • Eerikkilän Urheiluopisto (yhdessä VARSY:n ja HÄMSY:n kanssa):
 • 3. päivä: lauantai 26.10. klo 9.00- 20.00
 • 4. päivä: sunnuntai 27.10. klo 9.00- 17.00
 • Koulutusmateriaali
  “Yleisurheilua 11-14 -vuotiaille” -kirja ja muu jaettava materiaali.
  Edut
  Mahdollisuus hakeutua tason 2 nuorisovalmentajatutkinnolle.
  Valintakriteeri
  Hakijalta edellytetään, että hän on vähintään 15-vuotias ja on suorittanut lasten yleisurheiluohjaajakurssin.
  Kurssin hinta:
  Pori + Eerikkilä: 235 €/hlö, sisältäen koulutuksen, tilat ja kurssimateriaalin sekä täysihoidon Eerikkilän viikonloppuna (sis. majoitus, ruokailut 2xlounas, 1xaamupala, 1xpäivällinen, 1xiltapala).
  Sitovat ilmoittautumiset kurssille 15.9. mennessä osoitteessa www.yleisurheilurekisteri.fi , ja palvelutunnus Pori+Eerikkilä koulutukseen NYK2013PORI
  Ilmoittautuneille lähetetään kutsu ja kurssiohjeet muutama päivä ennen kurssin alkua.
  Tiedustelut Mika Tyrkkö p. 044 257 6169 tai mika.tyrkko@sul.fi .
  SUOMEN URHEILULIITTO

  Satakunnan joukkue piiriotteluun

  Perinteinen 17-vuotiaiden piiriottelu Satakunnan, Hämeen, Varsinais-Suomen ja Etelä-Pohjanmaan välillä järjestetään torstaina 8.8.2013. Järjestysvuorossa on Etelä-Pohjanmaa ja kilpailupaikkana toimii Ylistaron urheilukenttä osoitteessa Ruuskalantie 62, Seinäjoki.

  Satakunnasta piiriotteluun on nimetty seuraava joukkue, jonka kokoonpano tulee todennäköisesti muuttumaan vielä usemman kerran ennen ensi torstaita.

  LajiM17SeuraN17Seura
  100 mPietari Pelto-PiriNoNoJanina KeronenVsV
  Jaakko LähteenmäkiNonoKarla ViitalaNoNo
  300 mTommi PeltolaNoNo
  Pietari Pelto-PiriNoNo
  800 mJasse KuusistoNoNoFanni LandvikRaumU
  Markus VuorelaKSLNelli NordlundEuVe
  3000 m
  1500 m est.Erika AlanderPoTa
  110/100 m aj.Antti LempinenNoNoHenna RauhansaloPorY
  Aleksi NieminenPoTaKarla ViitalaNoNo
  300 m aj.Antti LempinenNoNoElla JunnilaVsV
  Aleksi NieminenPoTa
  KorkeusEelis HirvinenKSLElla JunnilaVsV
  Veera TuominenKKV
  SeiväsJenny VirtaUST
  Pinja KoivumäkiLLuja
  PituusJaakko LähteenmäkiNoNoKatri HelttulaVsV
  Tapio TyyneläVsVJanina KeronenVsV
  3-loikkaTeijo LahdenperäNoNoMartta RautalaKiukKis
  Ville TähtinenPorYHenna RauhansaloPorY
  KuulaEero AholaPorYNetta-Nana MäkkyläKSL
  Daniel IvanoffLLujaMartta RautalaKiukKis
  KiekkoVille RantanevaMeINetta-Nana MäkkyläKSL
  Eero AholaPorY
  MoukariAaron KangasKSLIida-Maria IvanoffLLuja
  Daniel IvanoffLLuja
  KeihäsAleksi KankaanpääVampUErika AlanderPoTa
  Ville RantanevaMeISuvi MäkitaloNoNo
  3000/5000 m kävely
  4x100 mPietari Pelto-PiriNoNoJanina KeronenVsV
  Jaakko LähteenmäkiNoNo
  Tommi PeltolaNoNoKarla ViitalaNoNo
  Antti LempinenNoNoHenna RauhansaloPorY

  Seuraavassa vielä muistutuksena ohjeita joukkueeseen valituille urheilijoille:
  Kilpailujen järjestäjien tarjoaman ruokailun kustantaa SATY, liput ruokailuun jaetaan kilpailupaikalla. Ruokailu on järjestetty Ylistaron koulukeskuksessa (Kaukolanraitti 50), joka sijaitsee noin kilometrin päässä kentältä.

  Omien välineiden tarkastukset tapahtuvat kentän hultorakennuksessa viimeistään ½-tuntia ennen lajin alkua.

  Piiriotteluun järjestetään suosittu bussikuljetus, joka lähtee Porin keskustasta SATY:n toimistolta osoitteesta Liisankatu 11 kello 12.30.
  Bussi poimii mukaan urheilijoita seuraavan aikataulun ja reitin mukaisesti:
  Kello 12.30 Liisankatu 11, Pori
  Kello 12.50 Noormarkun urheilukenttä
  Kello 13.20 Kankaanpää, Pysäkki Parkanontien alussa
  Kello 15.25 Ylistaro

  Ole paikoilla ajoissa, koska bussi ei odota. Ilmoita mikäli olet menossa Ylistaroon omalla kyydillä tai jos tulet matkan varrelta bussiin mukaan.

  Ilmoita mahdollisimman pian, jos et pääse osallistumaan piiriotteluun.

  Mikko Viitamaa
  p. 050 4868 315
  toimisto(a)satakunnanyleisurheilu.fi