Piirihuipentuman ensimmäisenä päivänä rikottiin useita piiriennätyksiä

Porissa järjestettävän Satakunnan piirihuipentuman ensimmäisenä päivänä nähtiin useita tiukkoja taisteluja mestaruuksista, mitaleista ja muista sijoituksista. Mielenkiintoisten kamppailuiden lisäksi tulokset olivat monessa sarjassa ennätyksellisen kovia ja seuraavassa kuvien muodossa neljä piiriennätyksiä päivän aikana kohentanutta urheilijaa.

eero_
Päivän kovimmasta tuloksesta vastasi Porin Yleisurheilun Eero Ahola, joka rikkoi ensimmäistä kertaa 20 metrin rajan työntämällä P14-sarjassa kuulan voittoon tuloksella 20,12. Eeron tulos on jälleen uusi P14-sarjan Suomen ennätys, joka ennen kauden alkua oli Teijo Kööpikän nimissä tuloksella 18,22 eli Eero on parantanut Suomen ennätystä kauden aikana jo melkein kaksi metriä.

jenni_ja_taija
300 metrin aidoissa loppusuoran alkaessa Noormarkun Nopsan Jenni Walli laskeutui aidalta ennen seurakaveriaan Taija Lankista, mutta loppusuoran aikana Taija nousi voittoon ajalla 44,94. Taijan aika on uusi piiriennätys sarjassa T15.

kiia_ ja_karoliina
T12 sarjassa Vammalan seudun Voiman Karoliina Iso-Ropo lähti pitämään alusta saakka kovaa vauhtia Porin Yleisurheilun Kiia Jullenmaan pysyessä mukana ensimmäiset 600 metriä. Lopussa Karoliinan aika oli 3.10,16, jolla hän paransi jälleen piiriennätystä. Kiian rohkea juoksu toi ajan 3.21,20, jolla hän paransi ennätystään yli 13 sekuntia.

adeliina
Kuvassa Kokemäen Kova-Väen Adeliina Herrala ylittää 150 senttiä korkeudessa, jonka hän voitti tuloksella 153. Piiriennätyksen Adeliina teki kuitenkin 1000 metrin juoksussa, jossa hän rikkoi ajalla 3.12,14 Marianne Viitamaan nimissä olleen piiriennätyksen.

Epäselvyyksien välttämiseksi on syytä selventää piiriennätyssääntöä Satakunnassa. Sarjoissa 9-15 piiriennätykset huomioidaan vain omaan sarjaan eli 12-vuotias ei voi rikkoa 13-vuotiaiden ennätystä. 17-, 19- ja 22-vuotiaiden sarjat ovat kuitenkin avoimia eli 15-vuotias voi rikkoa oman sarjansa ennätyksen lisäksi myös kaikkien vanhempien sarjojen ennätykset.